VANAF 04/06/24 STARTEN DE ZOMERLESSEN OP DINSDAG-, WOENSDAG- EN DONDERDAGAVOND

SCHRIJF JE NU ALVAST IN VOOR HET NIEUWE SEIZOEN EN GENIET VAN 30% KORTING OP ALLE ZOMERLESSEN!

HET NIEUWE SEIZOEN GAAT VAN START OP MAANDAG 16 SEPTEMBER

OVER THE SPOT

'The Spot' werd opgericht in 2012 door Lowie Deseyne, Samuel Chan en Bruno De Rouck nadat Lowie en Samuel twee jaar voordien hun eigen danslessen organiseerden in Gent onder de naam 'Undiscovered Colors'. De jarenlange vriendschap en collegialiteit van het drietal en hun ervaring in de danswereld als danser, choreograaf en lesgever, lag aan de basis van deze samenwerking. Sinds maart 2024 zijn hun wegen echter gescheiden en bouwen Lowie en Bruno verder aan het uitbouwen van deze community.

Met 'The Spot' willen ze een plek creëren waar ze hun passie, kennis en ervaring met anderen kunnen delen. Wat onschuldig is begonnen als enkele danslessen in een kleine zaal, is na enkele jaren uitgegroeid tot een heus project met een eigen pand, een talrijk docententeam en een duidelijke visie.

Vertrekkende vanuit hun eigen ervaring als leerling en docent, rekening houdend met de hedendaagse noden en behoeften van leerlingen, willen ze een community opbouwen waar een respectvolle, waarderende sfeer heerst en waar de ontwikkeling van je persoon en wie je bent als danser centraal staat.

Move together, create yourself

'Move Together, Create Yourself' omschrijft de missie van 'The Spot' als dansschool. Een danser, of een artiest in het algemeen, kan zich pas ten volle ontplooien wanneer die zich goed voelt in zijn creatieve omgeving. Wanneer die omgeving gedeeld wordt met anderen zijn waarden zoals wederzijds respect, waardering en erkenning voor diversiteit cruciaal om je als individu volledig te ontwikkelen.

'Move Together' staat niet alleen voor het fysiek bewegen of dansen maar ook voor de mentale beweging. Door onze ideologie, kennis & ervaring en waarden & normen te delen, inspireren we elkaar. 'Create Yourself' staat dan weer voor de ruimte en vrijheid die je krijgt als individu binnen 'The Spot'. Want welke informatie je ook opneemt, hoe veel je ook beïnvloedt en geïnspireerd wordt door anderen, je blijft als individu nog altijd de eindontwerper van je eigen creatie.

Uitgroeien tot een volwaardige gemeenschap

Doorheen de jaren wil 'The Spot' uitgroeien tot een volwaardige en hechte gemeenschap binnen de danswereld waar iedereen zijn passie naar hartelust kan uitvoeren. Een dansgemeenschap gedragen door een eenheid waar dansers over heel België worden opgeleid in diverse dansstijlen. Waar personen worden geïnspireerd door elkaar en zich ten volle kunnen ontwikkelen als artiest en individu.

Daarnaast willen we vanuit een open mind een plaats creëren waar naast dans ook andere kunstvormen kunnen samenkomen. Een plaats waar creativiteit geen grenzen kent en je in dialoog kan treden met anderen om je eigen geest en wereld te verruimen.

Neem contact op