VANAF 04/06/24 STARTEN DE ZOMERLESSEN OP DINSDAG-, WOENSDAG- EN DONDERDAGAVOND

SCHRIJF JE NU ALVAST IN VOOR HET NIEUWE SEIZOEN EN GENIET VAN 30% KORTING OP ALLE ZOMERLESSEN!

HET NIEUWE SEIZOEN GAAT VAN START OP MAANDAG 16 SEPTEMBER

Courses

filter:
bekijk lesinfo
Maandag
Studio 1 Studio 2 Studio 3
18 00
19 00
20 00
Hip Hop Fusion Open Level (Les 1) 20.00u - 21.00u
(verschillend met Les 2) Zoë Doise
21 00
Hip Hop Fusion Open Level (Les 2) 21.00u - 22.00u
(verschillende met Les 1) Zoë Doise
Dinsdag
Studio 1 Studio 2 Studio 3
19 00
Girly X High Heels Open Level 19.00u - 20.00u
(docenten wisselen elkaar om de drie weken af) Pélé Van Eemeren Kim Vandoninck
20 00
Girly X High Heels Intermediate/Advanced 20.00u - 21.00u
(docenten wisselen elkaar om de drie weken af) Pélé Van Eemeren Kim Vandoninck
Hip Hop Fusion Open Level 20.00u - 21.00u
(docenten wisselen elkaar om de drie weken af) Iebe Cobbaut Noortje Van De Walle
21 00
Hip Hop Fusion Advanced 21.00u - 22.00u
(docenten wisselen elkaar om de drie weken af) Iebe Cobbaut Noortje Van De Walle
Donderdag
Studio 1 Studio 2 Studio 3
18 00
19 00
Girly X High Heels Open Level (Les 1) 19.00u - 20.00u
(verschillend met Les 2) Fien Temmerman
20 00
Girly X High Heels Open Level (Les 2) 20.00u - 21.00u
(verschillend met Les 1) Fien Temmerman
21 00
Vrijdag
Studio 1 Studio 2 Studio 3
18 00
Zaterdag
Studio 1 Studio 2 Studio 3
09 30
10 30
Kids 6-9 jaar 10.30u - 11.30u
Elise De Graeve
11 30

Dansstijlen

Afro Fusion

‘Afro House’ of ‘African House’ is een muziekstijl dat zijn origine kent in Zuid-Afrika. De muziekstijl kwam eerst voor in Zuid-Afrika begin jaren ’90 door ‘House’ muziek. Maar het was Angola die begin 2000 specifieke danssteps die men geleerd hadden in Zuid-Afrika associeerde met Afro House muziek en zo de stijl populair maakte eind jaren 2000.

‘Fusion’ staat voor het vermengen van diverse dansstijlen met elkaar. Daarnaast halen dansers en choreografen vandaag de dag hun inspiratie niet alleen uit dansstijlen, maar ook uit andere vormen van beweging zoals bijvoorbeeld bepaalde vechtkunsten of acrobatie. In deze les vertrekt Brice vanuit Afro House, maar brengt hij zijn eigen unieke stijl die ook geïnspireerd is door andere stijlen en die vooral zeer energiek, krachtig en meeslepend is.

Breaking

‘Breaking’ of ‘B-boyin/B-girling’ (later genaamd ‘Breakdance’) is ontstaan eind jaren ’70 begin jaren ’80 in de achterstandswijken van New York (The Bronx), en kent zijn oorsprong bij Puerto Ricaanse en Afro-Amerikaanse jongeren uit voormalige straatbendes zoals ’The Black Spades’ die op straat begonnen te dansen. Later werd deze stijl ook in nachtclubs gedanst door de uitvinding van een nieuwe muziekstijl. Pioneers Afrika Bambaataa, Grandmaster Flash en DJ Kool Herc gebruikten draaitafels en een mixer om de instrumentale ‘break’ in de muziek eindeloos door te laten draaien (ook wel ‘loop’ genoemd). Deze muziekstijl stond eerst bekend als ‘Electro’ en ontwikkelde zich later tot Hip-Hop en rap. 

Binnen deze dansstijl bestaan verschillende elementen waarvan de voornaamste Top Rock (rechtopstaand), Footwork (vanuit gehurkte positie op handen en voeten), powermoves (acrobatische bewegingen) en Freezes (poses) zijn. Typisch bij breaking (en bij Hip-Hop in het algemeen), draait het om het hebben van een eigen stijl, originaliteit en expressie. 

In deze les leren de kinderen kennis maken met de verschillende elementen en leren ze creatief aan de slag gaan met basisbewegingen om zo hun eigen stijl te creëren.

Commercial Jazz

Jazzdans is een dansstijl die opkwam in het begin van de 20ste eeuw is ontstaan en een mengeling is van Afro-Amerikaanse en Euro-Amerikaanse dansstijlen. In Amerika werd jazzdans geformaliseerd door vernieuwers, dansers en choreografen zoals Jack Cole, Lester Horton, Bob Fosse en Alvin Ailey. in deze stijl uit de karakteristieke polyritmiek zich in de isolaties, waarbij lichaamsdelen elk in een ander ritme worden bewogen. Jazz is een zeer dynamische dansstijl waarin verschillende aspecten als ritme, snelheid, techniek en ook kracht aan bod komen. 


In deze lessen leer specifieke basistechnieken en danspassen verwerkt in een choreografie, met het oog op performance. De kenmerken van de klassieke en moderne dans zijn terug te vinden in deze stijl, maar op een swingende manier en bevatten swingende Afrikaanse bewegingen en strakke showjazz technieken.

Dancehall

Dancehall is ontstaan in the streets of Jamaica. Het is een lifestyle en niet enkel een dansstijl op zich. ’Bogle’ was de grondlegger van deze stijl in de jaren ’90, eind jaren ’80. Dancehall bestaat uit Old School, Middle School en New School en tot op vandaag de dag komen er telkens weer nieuwe steps bij. Dancehall is zowel female als male. Het is een hele intensieve, soms explosieve, maar ook smooth en flowy stijl waar heel veel kennis en techniek aan te pas komt. Deze stijl wordt meestal ook alleen maar gedanst op echte Dancehall muziek en soms op Afro Beats. 

In deze lessen leer je kennis maken met de stijl en de historie. Je leert er de flow en real basics van A tot Z, kennis over de steps of moves en leuke weetjes over het land en de cultuur zelf. Er zullen ook verschillende crews en dansers van Jamaica aan bod komen en vernoemd worden. Only good vibes!

Funk Styles

‘Funk Styles’ is een verzamelnaam voor dansstijlen die ontstaan zijn in Calfiornia in de jaren ’70 tijdens de Funk Era. Popping en Locking zijn de bekendste stijlen, maar ook Electric Boogaloo, Robotting, Strutting and tutting behoren hierbij. De verzamelnaam ontstond om deze dansstijlen te onderscheiden van Breaking en Hip-Hop die door de media vaak als één werden bestempeld. 

Deze stijlen worden vaak gecombineerd met een andere stijl zoals Waving, waarbij de danser de illusie geeft van een wave of energy die doorheen hun lichaam beweegt (door isolatie van specifieke spiergroepen), maar ook Gliding waarbij de voeten over de vloer glijden (bijvoorbeeld the Moonwalk a.k.a. Back Slide). Bij Popping wordt er dan weer gebruik gemaakt van contractie en ontspanning van de spieren in een bepaalde sequentie om een “schokkend” effect te creëren. 

In deze overkoepelende les leer je kennis maken met de verschillende stijlen en hun foundations en verwerk je deze in een leuke choreografie waar het begrip ‘fun’ centraal staat.

Girly Hip Hop

Bring out your inner diva! Girly Hip Hop is een high energy class die volledig draait om zelfvertrouwen en het uitdrukken van jouw vrouwelijkheid (ook als man). Deze stijl verwerkt verschillende elementen van andere dansstijlen zoals Jazz en Hip Hop. De focus ligt naast elegantie ook op het uitvoeren van lijnen, walking en de juiste techniek voor bepaalde bewegingen.

In deze les leer je kennis maken met de basistechnieken en bewegingen van deze stijl en werk je ook meerdere lessen aan een bepaalde choreografie.

Girly X High Heels

Bring out your inner diva! Girly X High Heels is een high energy class die volledig draait om zelfvertrouwen en het uitdrukken van jouw vrouwelijkheid (ook als man). Deze stijl verwerkt verschillende elementen van andere dansstijlen zoals Jazz en Hiphop. De focus ligt naast elegantie ook op het uitvoeren van lijnen, walking en de juiste techniek voor bepaalde bewegingen. 

Niet iedereen is even comfortabel op hakken dus het is zeker geen verplichting want bij sommige choreografieën zal er ook op sneakers gedanst worden! Iedereen vordert op z’n eigen tempo en is vrij om te kiezen om al dan niet op hakken te dansen. Maar indien je het toch wilt proberen raden we je aan om te beginnen met schoenen met een dikke hak.

Hip Hop

’Hip Hop’ is de naam voor een culturele beweging die ontstaan is eind jaren ’60 begin jaren ’70 in New York (voornamelijk in The Bronx) en die vooral gekend is als muziekstijl. Hierin zijn verschillende elementen in terug te vinden namelijk rapping (MCing), DJing (and turntablism), B-boying (breaking) and Graffiti art. Aanvullend als vijfde element is er ook nog Hip Hop culture & knowledge

De dansstijl ’Hip Hop’ is een social dance, ook wel party dance genoemd die zich verder heeft ontwikkeld in de jaren ’80 begin jaren ‘90 in verschillende vormen toen muziek artiesten liedjes begonnen uit te brengen met een bijhorende dans. De stijl is voortgevloeid uit en bevat elementen van Breaking en de Funk styles en is dus niet ontstaan in een dansstudio maar op straat, block party’s en in clubs waar mensen samenkwamen. Deze dansstijl is geïnspireerd op de complexe ritmes en de down-to-earth manier van bewegen van Afrikaanse dans. Daarnaast zijn er ook elementen van heel wat andere dansstijlen zoals jazz, tap en swing in terug te vinden. 

Deze lessen draaien naast techniek vooral om attitude en persoonlijkheid. Het is uiteraard belangrijk om de basisbewegingen en foundations te kennen, maar deze verwerken in een persoonlijke stijl is wat Hip Hop zo uniek maakt.

Hip Hop Choreography

’Hip Hop’ is de naam voor een culturele beweging die ontstaan is eind jaren ’60 begin jaren ’70 in New York (voornamelijk in The Bronx) en die vooral gekend is als muziekstijl. Hierin zijn verschillende elementen in terug te vinden namelijk rapping (MCing), DJing (and turntablism), B-boying (breaking) and Graffiti art. Aanvullend als vijfde element is er ook nog Hip Hop culture & knowledge

De dansstijl ’Hip Hop’ is een social dance, ook wel party dance genoemd die zich verder heeft ontwikkeld in de jaren ’80 begin jaren ‘90 in verschillende vormen toen muziek artiesten liedjes begonnen uit te brengen met een bijhorende dans. De stijl is voortgevloeid uit en bevat elementen van Breaking en de Funk styles en is dus niet ontstaan in een dansstudio maar op straat, block party’s en in clubs waar mensen samenkwamen. Deze dansstijl is geïnspireerd op de complexe ritmes en de down-to-earth manier van bewegen van Afrikaanse dans. Daarnaast zijn er ook elementen van heel wat andere dansstijlen zoals jazz, tap en swing in terug te vinden. 

Deze choreografie lessen geïnspireerd zijn door verschillende street styles. Het voornaamste kenmerk van deze stijlen is dat ze van nature zijn ontstaan uit improvisatie ook wel ‘freestyle’ genoemd. Later werd dit dan door de dansstudio’s meer “vastgelegd” hoewel de vrijheid in de stijl altijd is blijven bestaan.

Hip Hop Fusion

‘Fusion’ staat voor het vermengen van diverse dansstijlen met elkaar. Daarnaast halen dansers en choreografen vandaag de dag hun inspiratie niet alleen uit dansstijlen, maar ook uit andere vormen van beweging zoals bijvoorbeeld bepaalde vechtkunsten of acrobatie.

Deze stijl vind zijn roots in Hip Hop, maar is geïnspireerd door en bevat veel elementen van andere dansstijlen. Hierdoor is er veel ruimte voor een eigen unieke twist. De gebruikte muziek binnen deze stijl is ook heel uiteenlopende wat telkens ook voor vernieuwing zorgt.

House

‘House dance’ is net zoals Hiphop een social dance die voornamelijk gedanst wordt op House muziek en zijn oorsprong kent in de underground clubs van Chicago en New York eind jaren ’70 begin jaren ’80. De naam “House” ontstond door een club uit Chicago genaamd ‘The Warehouse’ die als eerste DJ’s die deze muziekstijl speelden een plaats gaf. 

De dansstijl is geïnspireerd op verschillende stijlen zoals Tap, Afrikaanse dans, Latijnse dans, Capoeira en martial arts. De voornaamste elementen van House dance zijn voetenwerk (footwork), groove in het bovenlichaam (jacking) en vloerwerk (lofting). De stijl wordt vaak geïmproviseerd en benadrukt snelle en complexe voet-georiënteerde steps in combinatie met vloeiende bewegingen in het bovenlichaam alsook bij het vloerwerk. De belangrijkste bron in de House dance movement komt rechtstreeks voort uit de muziek en de elementen binnen de muziek zoals Jazz, Afrikaanse dans, Latijnse dans, Soul, R&B, Funk, Hip Hop … 

House Dance draait volledig om vrijheid, eigenheid doorheen improvisatie, feeling met de muziek en liefde voor de clubs, en in deze lessen wordt hier dan ook voldoende aandacht aan gegeven.

Kids & Teens

In deze lessen leren de kinderen kennis maken met ‘dans’ in het algemeen zonder veel specifieke aandacht te besteden aan een bepaalde stijl. Als beginnende jonge danser is het belangrijk om eerst je lichaam te leren kennen en de verschillende mogelijkheden ervan te leren ontdekken. Je leert er op een leuke en speelse manier muzikaliteit, coördinatie, ruimtelijk inzicht en vooral dat proberen en missen een belangrijk deel zijn van je ontwikkeling als danser. 

Omdat bepaalde vaardigheden en inzichten op jonge leeftijd zeer leeftijdsgebonden zijn, worden deze lessen ingedeeld volgens leeftijd en niet volgens niveau. De leeftijd is een richtlijn waarvan kan afgeweken worden. In samenspraak met de docent kan er eventueel gekozen worden om naar een oudere groep over te stappen zodat elk kind voldoende uitgedaagd wordt.

Modern

Moderne dans ontwikkelde zich in de eerste helft van de twintigste eeuw zowel in Europa als in de Verenigde Staten. Met het begrip ‘modern’ werd vooral het onderscheid met de klassieke dans, namelijk het ballet, aangegeven dat als te formeel en verouderd werd gezien. Binnen de Moderne dans staat de danservaring zelf en de innerlijke oorsprong van beweging centraal. Doorheen de tijd ontstonden er verschillende substijlen door de verschillen in cultuur, politiek en geografie.

Modern Contemporary

‘Contemporary’ of ‘Hedendaagse dans’ is een genre van dans die behoort tot podium dans en ontwikkeld is midden 20ste eeuw. Hoewel deze stijl oorspronkelijk geïnspireerd werd en gebaseerd werd op klassieke dans, modern en jazz stijlen, worden ook veel elementen uit andere dansstijlen overgenomen. Vanwege de technische overeenkomsten, wordt het vaak gezien als nauw verwant aan Moderne dans, Ballet en ander klassieke podium dansen

In termen van de focus op techniek, combineert Hedendaagse dans het sterke maar gecontroleerde benenwerk van ballet met Modern dat de nadruk legt op het bovenlichaam. Het maakt ook gebruik van de contract-release techniek, vloerwerk, val en herstel, en improvisatie karakteristieken van Moderne dans. Vaak wordt er ook gebruik gemaakt van onvoorspelbare veranderingen in ritme, snelheid en richting. Bovendien bevat Contemporary soms elementen van niet-westerse dansculturen zoals uit Afrikaanse dans of bewegingen van de Japans Hedendaagse dans. In deze les worden voornamelijk elementen uit Moderne dans vanuit een hedendaags perspectief toegepast.

Waacking

Waacking (eerder genoemd Posing of Punking) is een street dance stijl gecreëerd in the LGBT clubs van Los Angeles in de jaren 70, tijdens het disco tijdperk. In die tijd was “punk” een denigrerende term voor homoseksuele mannen. Waar ze in het openbaar hun geaardheid moesten verbergen voor de maatschappij, konden ze in de club zichzelf uitdrukken. Deze stijl Punking noemen was dan ook een manier om deze negatieve term te veranderen in iets positief.

Hoewel de heteroseksuele dansgemeenschap ook deelnam aan deze dansstijl, wilden zij zich echter niet associeren met de negatieve bijklank van deze naam. Om die reden hebben ze de naam van de stijl veranderd in “Waackin(g)” (voorheen gespeld Whacking). Net zoals vele andere street dance stijlen die ontstaan zijn in het einde van de 20ste eeuw, bevat Waacking verschillende invloeden van andere dansstijlen en vormen van beweging zoals Jazz, gymnastics en martial arts. Hollywood was ook een grote invloed voor deze dansstijl, waarin dansers stilistisch inspiratie haalden uit stille films, filmsterren en Looney Toons cartoons uit de jaren ’50

Waacking wordt voornamelijk gedanst op 70’s disco muziek en is herkenbaar aan zijn snelle roterende armbewegingen, poses en de nadruk op expressiviteit. De kernwaarden van deze dansstijl zijn eigenheid, zelfexpressie, vrijheid en storytelling.

Neem contact op