!!! BLACK FRIDAY DEAL !!!
GET 20% DISCOUNT ON A 10-CLASS CARD
GET YOURS NOW HERE!

Courses

filter:
bekijk lesinfo
Woensdag
Studio 1 Studio 2 Studio 3
13 00
14 00
16 00
17 00
18 00
19 00
Hiphop Choreography Advanced 19.00u - 20.00u
(lesgevers wisselen elkaar om de drie weken af) Bruno De Rouck Samuel Chan Lowie Deseyne
20 00
Hiphop Choreography Advanced 20.00u - 21.00u
(lesgevers wisselen elkaar om de drie weken af) Bruno De Rouck Samuel Chan Lowie Deseyne
21 00
Hiphop Choreography Advanced 21.00u - 22.00u
(lesgevers wisselen elkaar om de drie weken af) Bruno De Rouck Samuel Chan Lowie Deseyne
Donderdag
Studio 1 Studio 2 Studio 3
17 00
18 00
19 00
20 00
Guest Class 20.00u - 21.00u
(losse lessenreeksen door externe docenten)
21 00
Guest Class 21.00u - 22.00u
(losse lessenreeksen door externe docenten)
Vrijdag
Studio 1 Studio 2 Studio 3
17 00
18 00
House Foundation 18.00u - 19.00u
Serge Medard
19 00
House Open Level 19.00u - 20.00u
Serge Medard
Gratis open jamsessie 19.00u - 20.00u
20 00
Gratis open jamsessie 20.00u - 21.00u
Zaterdag
Studio 1 Studio 2 Studio 3
10 00
11 00
Kids 6-9 jaar 11.00u - 12.00u
Elise De Graeve

Dansstijlen

Afro House

‘Afro House’ of ‘African House’ is een muziekstijl dat zijn origine kent in Zuid-Afrika. De muziekstijl kwam eerst voor in Zuid-Afrika begin jaren ’90 door ‘House’ muziek. Maar het was Angola die begin 2000 specifieke danssteps die men geleerd hadden in Zuid-Afrika associeerde met Afro House muziek en zo de stijl populair maakte eind jaren 2000. 

Angola Afro House steps zijn geïnspireerd op ‘Kwaito’ steps van Zuid-Afrika, Afrikaanse tribal dansbewegingen en vooral ‘Dombolo’ bewegingen van Congo RDC. Het is essentieel om te weten dat de namen van alle Angolese muziek en dans altijd in een van de regionale talen is en dat ze elk een speciale gevoelswaarde en betekenis hebben zoals Semba, Kuduro, Kizomba, Massemba, Kazukuta, Kabetula, Bungula … Het is een zeer energieke, krachtige en uptempo dansstijl die zeer meeslepend is!

Breaking

‘Breaking’ of ‘B-boyin/B-girling’ (later genaamd ‘Breakdance’) is ontstaan eind jaren ’70 begin jaren ’80 in de achterstandswijken van New York (The Bronx), en kent zijn oorsprong bij Puerto Ricaanse en Afro-Amerikaanse jongeren uit voormalige straatbendes zoals ’The Black Spades’ die op straat begonnen te dansen. Later werd deze stijl ook in nachtclubs gedanst door de uitvinding van een nieuwe muziekstijl. Pioneers Afrika Bambaataa, Grandmaster Flash en DJ Kool Herc gebruikten draaitafels en een mixer om de instrumentale ‘break’ in de muziek eindeloos door te laten draaien (ook wel ‘loop’ genoemd). Deze muziekstijl stond eerst bekend als ‘Electro’ en ontwikkelde zich later tot Hip-Hop en rap. 

Binnen deze dansstijl bestaan verschillende elementen waarvan de voornaamste Top Rock (rechtopstaand), Footwork (vanuit gehurkte positie op handen en voeten), powermoves (acrobatische bewegingen) en Freezes (poses) zijn. Typisch bij breaking (en bij Hip-Hop in het algemeen), draait het om het hebben van een eigen stijl, originaliteit en expressie. 

In deze les leren de kinderen kennis maken met de verschillende elementen en leren ze creatief aan de slag gaan met basisbewegingen om zo hun eigen stijl te creëren.

Dancehall

Dancehall is ontstaan in the streets of Jamaica. Het is een lifestyle en niet enkel een dansstijl op zich. ’Bogle’ was de grondlegger van deze stijl in de jaren ’90, eind jaren ’80. Dancehall bestaat uit Old School, Middle School en New School en tot op vandaag de dag komen er telkens weer nieuwe steps bij. Dancehall is zowel female als male. Het is een hele intensieve, soms explosieve, maar ook smooth en flowy stijl waar heel veel kennis en techniek aan te pas komt. Deze stijl wordt meestal ook alleen maar gedanst op echte Dancehall muziek en soms op Afro Beats. 

In deze lessen leer je kennis maken met de stijl en de historie. Je leert er de flow en real basics van A tot Z, kennis over de steps of moves en leuke weetjes over het land en de cultuur zelf. Er zullen ook verschillende crews en dansers van Jamaica aan bod komen en vernoemd worden. Only good vibes!

Funk Styles

‘Funk Styles’ is een verzamelnaam voor dansstijlen die ontstaan zijn in Calfiornia in de jaren ’70 tijdens de Funk Era. Popping en Locking zijn de bekendste stijlen, maar ook Electric Boogaloo, Robotting, Strutting and tutting behoren hierbij. De verzamelnaam ontstond om deze dansstijlen te onderscheiden van Breaking en Hip-Hop die door de media vaak als één werden bestempeld. 

Deze stijlen worden vaak gecombineerd met een andere stijl zoals Waving, waarbij de danser de illusie geeft van een wave of energy die doorheen hun lichaam beweegt (door isolatie van specifieke spiergroepen), maar ook Gliding waarbij de voeten over de vloer glijden (bijvoorbeeld the Moonwalk a.k.a. Back Slide). Bij Popping wordt er dan weer gebruik gemaakt van contractie en ontspanning van de spieren in een bepaalde sequentie om een “schokkend” effect te creëren. 

In deze overkoepelende les leer je kennis maken met de verschillende stijlen en hun foundations en verwerk je deze in een leuke choreografie waar het begrip ‘fun’ centraal staat.

Get your 10's

Deze les dient als duwtje in de rug voor mensen die geïnteresseerd zijn in de ’Vogue scene’, of de correctere term ’Ballroom scene’, en de juiste kennis hierover willen vergaren. Het is een scene die zijn oorsprong kent in de gay culture en is ontstaan om een veilige plek te bieden om zich in alle vrijheid naar eigen waarheid en identiteit uit te drukken. De ballroom scene komt samen om zichzelf te vieren in de vorm van een ’ball’ die bestaat uit talrijke categorieën waarin je eerst een preselectie doet (get your 10’s) en achteraf elkaar gaat battle’en om de grand prize. 

In deze les zullen jullie geïntroduceerd worden aan de verschillende categorieën en zal er getraind worden met het oog op deelnemen aan een ball.

Girly X High Heels

Bring out your inner diva! Girly X High Heels is een high energy class die volledig draait om zelfvertrouwen en het uitdrukken van jouw vrouwelijkheid (ook als man). Deze stijl verwerkt verschillende elementen van andere dansstijlen zoals Jazz en Hiphop. De focus ligt naast elegantie ook op het uitvoeren van lijnen, walking en de juiste techniek voor bepaalde bewegingen. 

Niet iedereen is even comfortabel op hakken dus het is zeker geen verplichting want bij sommige choreografieën zal er ook op sneakers gedanst worden! Iedereen vordert op z’n eigen tempo en is vrij om te kiezen om al dan niet op hakken te dansen. Maar indien je het toch wilt proberen raden we je aan om te beginnen met schoenen met een dikke hak.

Hiphop

’Hiphop’ is de naam voor een culturele beweging die ontstaan is eind jaren ’60 begin jaren ’70 in New York (voornamelijk in The Bronx) en die vooral gekend is als muziekstijl. Hierin zijn verschillende elementen in terug te vinden namelijk rapping (MCing), DJing (and turntablism), B-boying (breaking) and Graffiti art. Aanvullend als vijfde element is er ook nog Hiphop culture & knowledge

De dansstijl ’Hiphop’ is een social dance, ook wel party dance genoemd die zich verder heeft ontwikkeld in de jaren ’80 begin jaren ‘90 in verschillende vormen toen muziek artiesten liedjes begonnen uit te brengen met een bijhorende dans. De stijl is voortgevloeid uit en bevat elementen van Breaking en de Funk styles en is dus niet ontstaan in een dansstudio maar op straat, block party’s en in clubs waar mensen samenkwamen. Deze dansstijl is geïnspireerd op de complexe ritmes en de down-to-earth manier van bewegen van Afrikaanse dans. Daarnaast zijn er ook elementen van heel wat andere dansstijlen zoals jazz, tap en swing in terug te vinden. 

Deze lessen draaien naast techniek vooral om attitude en persoonlijkheid. Het is uiteraard belangrijk om de basisbewegingen en foundations te kennen, maar deze verwerken in een persoonlijke stijl is wat Hiphop zo uniek maakt.

House

‘House dance’ is net zoals Hiphop een social dance die voornamelijk gedanst wordt op House muziek en zijn oorsprong kent in de underground clubs van Chicago en New York eind jaren ’70 begin jaren ’80. De naam “House” ontstond door een club uit Chicago genaamd ‘The Warehouse’ die als eerste DJ’s die deze muziekstijl speelden een plaats gaf. 

De dansstijl is geïnspireerd op verschillende stijlen zoals Tap, Afrikaanse dans, Latijnse dans, Capoeira en martial arts. De voornaamste elementen van House dance zijn voetenwerk (footwork), groove in het bovenlichaam (jacking) en vloerwerk (lofting). De stijl wordt vaak geïmproviseerd en benadrukt snelle en complexe voet-georiënteerde steps in combinatie met vloeiende bewegingen in het bovenlichaam alsook bij het vloerwerk. De belangrijkste bron in de House dance movement komt rechtstreeks voort uit de muziek en de elementen binnen de muziek zoals Jazz, Afrikaanse dans, Latijnse dans, Soul, R&B, Funk, Hiphop … 

House Dance draait volledig om vrijheid, eigenheid doorheen improvisatie, feeling met de muziek en liefde voor de clubs, en in deze lessen wordt hier dan ook voldoende aandacht aan gegeven.

Kids & Teens

In deze lessen leren de kinderen kennis maken met ‘dans’ in het algemeen zonder veel specifieke aandacht te besteden aan een bepaalde stijl. Als beginnende jonge danser is het belangrijk om eerst je lichaam te leren kennen en de verschillende mogelijkheden ervan te leren ontdekken. Je leert er op een leuke en speelse manier muzikaliteit, coördinatie, ruimtelijk inzicht en vooral dat proberen en missen een belangrijk deel zijn van je ontwikkeling als danser. 

Omdat bepaalde vaardigheden en inzichten op jonge leeftijd zeer leeftijdsgebonden zijn, worden deze lessen ingedeeld volgens leeftijd en niet volgens niveau. De leeftijd is een richtlijn waarvan kan afgeweken worden. In samenspraak met de docent kan er eventueel gekozen worden om naar een oudere groep over te stappen zodat elk kind voldoende uitgedaagd wordt.

Modern

Moderne dans ontwikkelde zich in de eerste helft van de twintigste eeuw zowel in Europa als in de Verenigde Staten. Met het begrip ‘modern’ werd vooral het onderscheid met de klassieke dans, namelijk het ballet, aangegeven dat als te formeel en verouderd werd gezien. Binnen de Moderne dans staat de danservaring zelf en de innerlijke oorsprong van beweging centraal. Doorheen de tijd ontstonden er verschillende substijlen door de verschillen in cultuur, politiek en geografie.

Modern Contemporary

‘Contemporary’ of ‘Hedendaagse dans’ is een genre van dans die behoort tot podium dans en ontwikkeld is midden 20ste eeuw. Hoewel deze stijl oorspronkelijk geïnspireerd werd en gebaseerd werd op klassieke dans, modern en jazz stijlen, worden ook veel elementen uit andere dansstijlen overgenomen. Vanwege de technische overeenkomsten, wordt het vaak gezien als nauw verwant aan Moderne dans, Ballet en ander klassieke podium dansen

In termen van de focus op techniek, combineert Hedendaagse dans het sterke maar gecontroleerde benenwerk van ballet met Modern dat de nadruk legt op het bovenlichaam. Het maakt ook gebruik van de contract-release techniek, vloerwerk, val en herstel, en improvisatie karakteristieken van Moderne dans. Vaak wordt er ook gebruik gemaakt van onvoorspelbare veranderingen in ritme, snelheid en richting. Bovendien bevat Contemporary soms elementen van niet-westerse dansculturen zoals uit Afrikaanse dans of bewegingen van de Japans Hedendaagse dans. In deze les worden voornamelijk elementen uit Moderne dans vanuit een hedendaags perspectief toegepast.

Modern Fusion

‘Fusion’ staat voor het vermengen van diverse dansstijlen met elkaar. Daarnaast halen dansers en choreografen vandaag de dag hun inspiratie niet alleen uit dansstijlen, maar ook uit andere vormen van beweging zoals bijvoorbeeld bepaalde vechtkunsten of acrobatie. Deze les bevat basistechnieken van Modern en Jazz gecombineerd met andere stijlen die Sandra beoefent en die de ontwikkeling van haar movement uitdagen.

Old Way Vogue

Old Way is de eerste performance vorm van de ballroom scene (beter gekend als de Vogue scene), ontstaan in de jaren '60 in Harlem New York. Aanvankelijk heette deze stijl Pop, Dip & Spin vooraleer de vormen New Way en Vogue Fem eruit verder vloeiden. Bij Old Way staan precisie, stijl en sierlijkheid centraal door het presenteren van lange lijnen en krachtige houdingen met heel je lichaam. Het vindt zijn inspiratie in onder andere hiërogliefen, posing, martial arts, Breakdance en Popping. 

Deze les gaat verder op de ‘Get Your 10's’ les waar je introductie krijgt in de verschillende categorieën binnen de ballroom scene. Toch is voorkennis geen vereiste, maar in deze les wordt er wel meteen gewerkt op de individuele technische ontwikkeling en het creativiteitsproces. Dit met als doel ooit Old Way te lopen op balls.

Tricking

Tricking is een trainingsdiscipline die kicks combineert met salto’s en twists van gymnastiek, maar waarin ook veel dansbewegingen en elementen van Break in terug te vinden zijn. 

Tijdens deze lessen zal je eerst en vooral je eigen lichaam leren kennen zodat je jouw limieten correct en veilig kunt opzoeken en leert inschatten. Al snel zal je enkele basis tricks leren zoals backflip en frontflip en later meer gevorderde tricks zoals gainer, corcksrew, butterfly, b-twist ... Je leert tricks op jouw eigen tempo en naargelang jouw niveau. Niet alleen wordt je lichamelijk uitgedaagd maar ook mentaal wordt je uitgedaagd om je eigen grenzen te verleggen.

Hiphop Choreography

’Hiphop’ is de naam voor een culturele beweging die ontstaan is eind jaren ’60 begin jaren ’70 in New York (voornamelijk in The Bronx) en die vooral gekend is als muziekstijl. Hierin zijn verschillende elementen in terug te vinden namelijk rapping (MCing), DJing (and turntablism), B-boying (breaking) and Graffiti art. Aanvullend als vijfde element is er ook nog Hiphop culture & knowledge

De dansstijl ’Hiphop’ is een social dance, ook wel party dance genoemd die zich verder heeft ontwikkeld in de jaren ’80 begin jaren ‘90 in verschillende vormen toen muziek artiesten liedjes begonnen uit te brengen met een bijhorende dans. De stijl is voortgevloeid uit en bevat elementen van Breaking en de Funk styles en is dus niet ontstaan in een dansstudio maar op straat, block party’s en in clubs waar mensen samenkwamen. Deze dansstijl is geïnspireerd op de complexe ritmes en de down-to-earth manier van bewegen van Afrikaanse dans. Daarnaast zijn er ook elementen van heel wat andere dansstijlen zoals jazz, tap en swing in terug te vinden. 

Deze choreografie lessen geïnspireerd zijn door verschillende street styles. Het voornaamste kenmerk van deze stijlen is dat ze van nature zijn ontstaan uit improvisatie ook wel ‘freestyle’ genoemd. Later werd dit dan door de dansstudio’s meer “vastgelegd” hoewel de vrijheid in de stijl altijd is blijven bestaan.

Waacking

Waacking (eerder genoemd Posing of Punking) is een street dance stijl gecreëerd in the LGBT clubs van Los Angeles in de jaren 70, tijdens het disco tijdperk. In die tijd was “punk” een denigrerende term voor homoseksuele mannen. Waar ze in het openbaar hun geaardheid moesten verbergen voor de maatschappij, konden ze in de club zichzelf uitdrukken. Deze stijl Punking noemen was dan ook een manier om deze negatieve term te veranderen in iets positief.

Hoewel de heteroseksuele dansgemeenschap ook deelnam aan deze dansstijl, wilden zij zich echter niet associeren met de negatieve bijklank van deze naam. Om die reden hebben ze de naam van de stijl veranderd in “Waackin(g)” (voorheen gespeld Whacking). Net zoals vele andere street dance stijlen die ontstaan zijn in het einde van de 20ste eeuw, bevat Waacking verschillende invloeden van andere dansstijlen en vormen van beweging zoals Jazz, gymnastics en martial arts. Hollywood was ook een grote invloed voor deze dansstijl, waarin dansers stilistisch inspiratie haalden uit stille films, filmsterren en Looney Toons cartoons uit de jaren ’50

Waacking wordt voornamelijk gedanst op 70’s disco muziek en is herkenbaar aan zijn snelle roterende armbewegingen, poses en de nadruk op expressiviteit. De kernwaarden van deze dansstijl zijn eigenheid, zelfexpressie, vrijheid en storytelling.

Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen